AIKIDO KLUB "MUSUBI"

TAKEMUSU AIKIDO ASSOCIATION CROATIA

Zimski shugyo 2018./2019.

Nakon dugo vremena su se ponovo održavali intenzivni treninzi u Aikido klubu Musubi, tzv. Zimski shugyo. 

Svrha shugya je da se kroz intenzivno vježbanje pročišćuje tjelo i duh te se unaprijeđuje tehničko znanje i pomiču mentalne granice polaznika. Tako su kroz tri dana i 12 sati intenzivnih treninga radilo na vještini, konstituciji i karakteru hrabrih Musubijevaca koji su se odazvali tom izazovu.

Treninzi su se djelili na jutarnje kad se radila meditacija, vježbe zdravlja i buki waza tj. tehnike s oružjem. Poslijepodnevni i večernji treninzi su bili u znaku golorukih tehnika i samoobrane tj. taijutsu. 

Teme buki waze su bile kata od 31 pokreta te njena primjena i kumi tachi gohon tj. pet borbi s mačem, plus ki musubi no tachi. Na taijutsu treninzima se radila kaeshi waza tj. tehnike kontre/vračanja te razne varijacije osnovnih tehnika te njihove aplicirane varijante. Shugyo smo završili s buki dori programom tj. obranom od oružja (oduzimanjem oružja) s time da smo se koncentrirali na neizostavno osnovno ispitno gradivo obrane od oružja.

Čestitamo svim polaznicima na upornosti i trudu! Svi su se iskazali jakom voljom, čvrstim karakterom i velikom željom za znanjem. おめでとう!