AIKIDO KLUB "MUSUBI"

TAKEMUSU AIKIDO ASSOCIATION CROATIA

20 godina Iwama Ryu Hrvatska


Prošlo je nebrojeno putovanja, seminara, treninga i pustolovina od kako su se 1999. godine Ivan Zafranović i Predrag Jukić susreli s aikidom kakvog su dugo tražili i koji im je u potpunosti oblikovao ostatak života - Iwama ryu tj. tradicionalni aikido.

Tako smo 13.siječnja u dvorani za borilačke sportove Kineziološkog fakulteta u prekrasnoj atmosferi i okruženi brojnim prijateljima proslavili ovu veliku godišnjicu. Proslavu su naravno vodili Ivan Zafranović Sensei i Predrag Jukić Sensei, te uz pomoć predsjednika Hrvatskog Aikido Saveza Tončija Tadića i prijatelja uzvanika iz drugih vještina napravili jedan gala događaj; interesantan, poučan i zabavan za sve posjetitelje i sudionike. 
Kroz tri sata druženja koliko je proslava trajala, najprije se imalo prilike provježbati aikido tehnike s naglaskom na pedagogiju i specifičnosti tradicionalnog aikida.


Ivan Zafranović Sensei

 


Predrag Jukić Sensei


Zatim su slijedili prikazi borilačkih vještina i aikido stilova kolega i prijatelja koji su nas podržavali i s kojima je ostvarena uspješna i lijepa suradnja svih ovih godina. Svojim sudjelovanjem i prikazom su događanje uveličali i počastili Zlatko Majhen Sensei i Neven Kopčalić Sensei iz Genbukana, Robert Krog Sensei s prikazom iaido-a te članovi Tehničke komisije HAS-a Robert Gorički Sensei, Robert Malić Sensei i Jakša Alfirević Sensei. Puno Vam hvala te hvala Dean Rostohar Senseiju na podršci!


Zadnji dio proslave je bio i najslađi. Uz opušteno druženje na tatamijima, dvije torte su planule u trenu.


Uz brojne posjetioce, na tatamijima je bilo više od 80 sudionika koji su još jednom potvrdili snagu i kvalitetu dosadašnjeg rada Iwama Ryu Hrvatske. Hvala svima koji su sudjelovali i prisustvovali, a naročito veliko hvala svima koji su nas došli podržati iz drugih zemalja!


Čestitke svima koji su zaslužni za dosadašnje rezultate i napredak. Nastavljamo dalje u razvoju Iwama obitelji te se vidimo na brojnim treninzima i svetkovinama koje tek slijede u godinama ispred nas! がんばってください!